WPC1

Alumínium terasztető

Milyen előnyei vannak egy fa vagy acél szerkezettel szemben?

Alumínium terasztető megjelenése

Ereszképzés, csatorna

A legszembetűnőbb az ereszképzés. A legegyszerűbb tető kialakításánál a polikarbonát táblák szabadon állnak, a végére gyakran nem is kerül csapadék elvezetés, a mérettől függően 10-20m2 felületen összegyűlt csapadék a tető élén zúdul alá. Igényesebb megoldás esetén felkerül egy ereszcsatorna, ami színében, anyagában általában elüt a szerkezettől. 

Egy rejtett csatorna, lábban rejtett elvezetéssel egy sokkal igényesebb megoldás. Sem színében, sem formájában nem üt el a vázrendszer többi elemétől és a polikarbonát éle is rejtve marad. Alumínium terasztető esetében ez az alkalmazott megoldás

teraszfedés polikarbonát
ereszképzés

Tartószerkezet, vázrendszer kialakítása

Egy fa vázrendszer természetes megjelenést tükröz, viszont elég drasztikus megjelenésű a nagy keresztmetszeteivel, haránttámaszaival. Ha a fa nem kellően kiszárított és előkezelt, akkor az évek során vetemedhet, tekeredhet, meg is repedhet. A rögzítések általában szintén látható, nagy méretű csavarok, menetes szárak.

A komplett alumínium terasztető rendszernél elegáns, filigrán szarufákat, arányos méretű lábakat, szelement tartalmaz. A rögzítések kis méretű vagy rejtett csavarokkal történik, nincsenek nagy méretű haránt merevítések.

Üveg vagy polikarbonát táblák elhelyezése

A polikarbonát táblák kamráit a végeknél párazáró és páraáteresztő szalagokkal le kell zárni. Ezt előregyártott elemeknél, műhelyben sokkal pontosabban, műszakilag biztosabban lehet megoldani. A polikarbonát táblák alkalmazásánál gyakori a kamrák elkoszolódása, amit a rosszul felhelyezett zárószalagok eredményeznek.

Rögzítés

Helyszíni “suftituning” szerelésnél előfordul a csavaros rögzítés, ami a hőmozgás során pattogó hangot és repedéseket eredményezhet. A gumitömítéses leszorítóleces rögzítés már jobb megoldás, kellő szakértelemmel történő szereléssel ez már jó megoldás lehet. 

Mégjobb megoldás, az alumínium terasztető esetében a gyári előregyártott szerkezet, ahol a polikarbonát táblákhoz igazított  minden rögzítési méret. Így sem repedés, sem a hőmozgásból eredő pattogás nem fordul elő.

Időjárás elleni ellenállóképesség

Talán nem kell részletezni, hogy egy fa szerkezet milyen karbantartást igényel az UV és a nedvesség ellen. Egy porfestett alumínium terasztető több évtizedig, állagmegóvás nélkül kiszolgálja a feladatát.

WPC Korlát

Teraszburkolatok Hosszbordás vagy famintás felületű burkolatok teraszok, medencék, kerti pavilonok,...

tovább

WPC Győr

WPC szerelés, szállítás Győr és környékén WPC Teraszburkolat Premium Classic...

tovább

wpc

WPC 10.900 Ft/szál Simple WPC kerítéselem 580cm hosszú szálméretben, sötétbarna,...

tovább