WPC1

Kültéri burkolatok összehasonlítása - WPC - Fa - Kerámia

10.900 Ft/szál
Simple WPC kerítéselem
580cm hosszú szálméretben, sötétbarna, sötétszürke, világostölgy színben
15.900 Ft/m2
Premium Classic teraszburkolat
Premium Classic hosszbordás WPC teraszburkolati rendszer nyolc féle színben.

Egy terasz vagy medencetér burkolására a legelterjedtebb megoldás a kültéri, fagyálló kerámiaburkolat, fa teraszburkolat vagy a WPC teraszburkolati rendszer. Mindegyiknek van előnye-hátránya, választás előtt érdemes mérlegelni, kinek melyik terméktulajdonság a fontosabb.

Fagyálló járólap

Kerámia burkolat lerakásához kültérre mindenképpen beton/vasbeton aljzat szükséges. Az elkészült betonszerkezetet megfelelően ki kell egyenlíteni, hogy burkolasra alkalmas, egyenletes vonalú felületet kapjunk. Fontos tényező a megfelelő lejtés kialakítása, hogy a csapadék ne az épület vagy egyéb épített szerkezet, hanem a tervezett irányba távozzon. A kivitelezést úgy kell időzíteni, hogy a munkafolyamat és a kötési idő alatt a hőmérséklet ne csökkenjen fagypont alá.

Ha a beton aljzat költségét nem számoljuk, akkor egy kültéri burkolat kb 3.000 Ft/m2 ártól elérhető, egy igényesebb típus 6-8.000 Ft. Lerakással, fugázással együtt 10-15e Ft/m2 költséggel lehet kalkulálni.

Előnye: kedvező ár

Hátránya: gyakoriak a fagyásból eredő problémák, medencéknél csúszás és a sérülésveszély 

Fa burkolat

A WPC burkolathoz hasonlóan telepíthető. Párnafákra szerelt burkolati szállakból áll. Szerelhető beton/vasbeton aljzatra, acélvázra, állítható lábakra, amik természetes talajon, kavicsfeltöltésen, betonlapokon is állhatnak. Kivitelezése hőmérséklettől függetlenül megoldható. A hidegburkolatnál kisebb szakértelmet igényel a szerelése. A faanyag időjárás elleni védelmére viszont nagy hangsúlyt kell fektetni. Az alapanyag lehet hőkezelt, pácolt, lazúrozott, lakkozott. 

Anyagminőségtől függően 15-25e Ft/m2 -es költséggel lehet kalkulálni kivitelezéssel együtt.

Előnye: természetes, szép felület

Hátránya: 2-3 évente karban kell tartani, csiszolni, pácolni, festeni. A párnafák a burkolat alatt nem igazán karbantarthatók, leggyakrabban ez okozza a rendszer tönkremenetelét.

WPC burkolat

 

A wpc burkolati rendszer a fa burkolat alternatívája. A wpc rendszer párnafákból és burkolati szálakból áll. A WPC párnafák szerelhetők beton/vasbeton aljzatra, acélvázra, állítható lábakra, amik természetes talajon, kavicsfeltöltésen is állhatnak, valamint rögzíthetők betonlapokra is. Jól elterített kavics, murva felületre rögzítés nélkül is lerakhatók a WPC

 

A WPC rendszer előnye: karbantartást nem igényel, könnyen szerelhető, időjárással szemben ellenálló

A WPC hátránya: kevésbé természetes alapanyag

WPC Korlát

Teraszburkolatok Hosszbordás vagy famintás felületű burkolatok teraszok, medencék, kerti pavilonok,...

tovább

WPC Győr

WPC szerelés, szállítás Győr és környékén WPC Teraszburkolat Premium Classic...

tovább

wpc

WPC 10.900 Ft/szál Simple WPC kerítéselem 580cm hosszú szálméretben, sötétbarna,...

tovább