WPC1

Hosszbordás vagy famintás felületű burkolatok teraszok, medencék, kerti pavilonok, tribünök burkolásához, falburkolatok készítéséhez többféle színben.

Hagyományos fa kerítést kiváltó, kamrás szerkezetű kerítésléc. Acélszerkezetre vagy WPC oszlopba szerelhető kivitelben, három féle színben, 580cm-es szálhosszúságban.

Könnyen szerelhető falburkolati rendszer rejtett rögzítéssel, modern megjelenésű falburkolati elemekkel, komplett rendszerben.

WPC burkolat a medence körül

Az alábbiakban egy medence köré szerelt wpc burkolat kialakítását mutatjuk be.

Egy merevfalú szerkezet köré kért burkolatot a megrendelő. Az ilyen jellegű megoldásnál pár probléma fel szokott vetődni. Az egyik, hogy a medencefalnál hogyan zárjuk le a wpc-t, illetve meddig futtassuk. A másik probléma, hogy a medence mellett a hosszanti futású burkolati szálak alatt hogy tudjuk kiengedni a párnafákat. További kihívás a sarok kialakítása, ami gyakran íves, és a wpc-t nem lehet túl könnyen ívesre vágni, továbbá nagy ív esetén a wpc burkolat vágásánál gyakran hosszú ívet kell vágni és a hegyesre vágott sarok könnyen letörhet. Az íves sarkok végzárása szintén nem könnyű feladat.

Teraszfelület betonozása

A nagy kérdés, hogy a medenceperem körül a beton szintet milyen magasra tervezzük. A wpc burkolat szempontjából az ideális, ha a  peremig megy a betonszint, mert akkor a párnafát, burkolatot be lehet engedni a víztér fölé, és a végzárás is megoldható. Viszont a betonozásnál könnyen a medencébe folyhat a beton.

wpc-burkolat-aknafedlap
wpc burkolat-sin

Az adott medencénél a betonozás még nem készült el, így a felület méreteit a wpc burkolat szálak méretéhez lehetett igazítani, hogy a vágási veszteséget minimalizálhassuk. A hulladék csökkentése és a medence oldali véglezárások megoldhatóságához minden oldalon a medence oldalának merőlegesen futtattuk a wpc burkolat szálakat. A párnafákat így a medence perem mellett futtattuk kb 2-3cm-el, így a wpc burkolat belóghatott a víztér fölé anélkül, hogy túl nagy legyen a konzolos lelógása. A végzárást pedig felső oldalon csavarozott sarok élzáróval tudtuk megoldani. 

Az oldalhosszak a medence két oldalán 95cm-esek lettek, így egy 290cm-es wpc burkolat szálból 3 darab veszteségmentesen kijött. A rövid oldalakon pedig 220 és 70 cm-es hosszak kerültek kialakításra.

További információt  a wpc burkolat szereléséről itt találhat.

wpc-burkolat-fedes
wpc-burkolat-fedes

WPC Korlát

Teraszburkolatok Hosszbordás vagy famintás felületű burkolatok teraszok, medencék, kerti pavilonok,...

tovább

WPC Győr

WPC szerelés, szállítás Győr és környékén WPC Teraszburkolat Premium Classic...

tovább

wpc

WPC 10.900 Ft/szál Simple WPC kerítéselem 580cm hosszú szálméretben, sötétbarna,...

tovább