WPC1

+36303112630

info@wpc1.hu 

+36303112630

info@wpc1.hu 

WPC burkolat szerelése

WPC Teraszburkolat

Premium Classic WPC burkolat 15.900 Ft/m2 egységáron

Tovább a burkolatokhoz

Simple WPC kerítés

14/200mm keresztmetszetű Simple kerítéselem 580cm-es szálméretben 10.900 Ft/m2 áron.

Tovább a kerítésekhez

WPC Korlát

Teraszburkolatok Hosszbordás vagy famintás felületű burkolatok teraszok, medencék, kerti pavilonok,...

tovább...

WPC Győr

WPC szerelés, szállítás Győr és környékén WPC Teraszburkolat Premium Classic...

tovább...

A wpc burkolati rendszer az alábbi építőelemekből tevődik össze: párnafa, beütős dübel, leszorító klipsz, rozsdamentes csavar, burkolati elem. A terasz kialakításától függően használható még oldalsó élzáró vagy végzáró dugó.

A wpc burkolati rendszer az alábbi építőelemekből tevődik össze:

wpc burkolat szerkezete

Párnafa, beütős dübel, leszorító klipsz, rozsdamentes csavar, burkolati elem. A terasz kialakításától függően használható még oldalsó élzáró vagy végzáró dugó.

A WPC burkolati rendszer szerelésére vonatkozó szabályok az alábbiak: A párnafák kiosztása maximum 35cm-es közökkel készülhet. A 290cm-es hosszú wpc elemeket két esetleg három helyen kell a fogadó aljzathoz rögzíteni. A burkolatok hossztoldásánál a párnafákat duplázni kell, azaz a burkolat lelógása 5-6 cm-nél nem lehet több. A wpc burkolati szálakat minden párnafánál a rögzítőklipsszel, rozsdamentes csavarral le kell rögzíteni a párnafákhoz. 

A wpc teraszburkolatot többféle felületre szerelhetjük

Általános szabály, hogy a felületnek síknak és egyenletesnek kell lennie, ellenkező esetben a rá fektetett burkolat felülete sem lesz egyenletes. A wpc rendszer némi egyenletlenséget “el tud nyelni” azaz, a párnafa és burkolati szálak nagy felületen elosztják az egyenletlenségeket. Megoldás lehet a párnafák alatt üvegező ékekkel kiszintezni a szerkezetet, azonban ez nem egyszerű feladat, illetve oda kell figyelni arra is, hogy az alátét ékek megfelelő sűrűséggel kerüljenek a párnafák alá, közöttük ne hajolhasson be a párnafa. 

A legtöbbször előforduló szerelési aljzatok a beton/vasbeton erkély vagy teraszlemezek, zártszelvényből készített keretvázak, kaviccsal, murvával terített talaj vagy sima termett talaj. 

Beton felület esetén egyszerű a wpc teraszburkolat szerelése, a párnafákat egyenletesen tudjuk fektetni. 

Acél keretváz esetében a kiosztást úgy kell kialakítani, hogy a párnafák legalább 50cm-enként alá legyenek támasztva. Ilyen távolságnál azonban célszerű a párnafákat besűríteni, illetve a rövidebbik oldalára fektetni, hogy nagyobb legyen a merevsége. 

Kavics, murva, természetes talaj esetén javasolt valamilyen szilárd fogadófelületet létrehozni, ami legegyszerűbben, fektetett szegélykövekkel megoldható. A beton elemeket zsákos betonba fektetve stabilan vízszintbe lehet állítani. Itt is érvényes, hogy a párnafák felfekvési távolsága maximum 50cm lehet. Amennyiben nem akarunk vagy nincs lehetőség szegélykő lerakására, a wpc burkolat párnafái a kavicsolt felületre is lefektethetők, így azonban nagyobb kihívást jelent a szint tartása, illetve, hogy szerelés közben ne mozogjanak a párnafák. Ezt egy ideiglenes keresztirányú pl tetőléc rárögzítésével megoldható. A wpc burkolat kívánt szintbe való beállításához szakszerű megoldás lehet a szintező lábak használata, azonban ez egy költséges megoldás.