WPC1

WPC burkolat szerelése

WPC Teraszburkolat

Premium Classic WPC burkolat 15.900 Ft/m2 egységáron

Tovább a burkolatokhoz

Simple WPC kerítés

14/200mm keresztmetszetű Simple kerítéselem 580cm-es szálméretben 10.900 Ft/m2 áron.

Tovább a kerítésekhez

A wpc burkolati rendszer az alábbi építőelemekből tevődik össze: párnafa, beütős dübel, leszorító klipsz, rozsdamentes csavar, burkolati elem. A terasz kialakításától függően használható még oldalsó élzáró vagy végzáró dugó.

A wpc burkolati rendszer az alábbi építőelemekből tevődik össze:

wpc burkolat szerkezete

Párnafa, beütős dübel, leszorító klipsz, rozsdamentes csavar, burkolati elem. A terasz kialakításától függően használható még oldalsó élzáró vagy végzáró dugó.

A WPC burkolati rendszer szerelésére vonatkozó szabályok az alábbiak: A párnafák kiosztása maximum 35cm-es közökkel készülhet. A 290cm-es hosszú wpc elemeket két esetleg három helyen kell a fogadó aljzathoz rögzíteni. A burkolatok hossztoldásánál a párnafákat duplázni kell, azaz a burkolat lelógása 5-6 cm-nél nem lehet több. A wpc burkolati szálakat minden párnafánál a rögzítőklipsszel, rozsdamentes csavarral le kell rögzíteni a párnafákhoz. 

A wpc teraszburkolatot többféle felületre szerelhetjük

Általános szabály, hogy a felületnek síknak és egyenletesnek kell lennie, ellenkező esetben a rá fektetett burkolat felülete sem lesz egyenletes. A wpc rendszer némi egyenletlenséget “el tud nyelni” azaz, a párnafa és burkolati szálak nagy felületen elosztják az egyenletlenségeket. Megoldás lehet a párnafák alatt üvegező ékekkel kiszintezni a szerkezetet, azonban ez nem egyszerű feladat, illetve oda kell figyelni arra is, hogy az alátét ékek megfelelő sűrűséggel kerüljenek a párnafák alá, közöttük ne hajolhasson be a párnafa. 

A legtöbbször előforduló szerelési aljzatok a beton/vasbeton erkély vagy teraszlemezek, zártszelvényből készített keretvázak, kaviccsal, murvával terített talaj vagy sima termett talaj. 

Beton felület esetén egyszerű a wpc teraszburkolat szerelése, a párnafákat egyenletesen tudjuk fektetni. 

Acél keretváz esetében a kiosztást úgy kell kialakítani, hogy a párnafák legalább 50cm-enként alá legyenek támasztva. Ilyen távolságnál azonban célszerű a párnafákat besűríteni, illetve a rövidebbik oldalára fektetni, hogy nagyobb legyen a merevsége. 

Kavics, murva, természetes talaj esetén javasolt valamilyen szilárd fogadófelületet létrehozni, ami legegyszerűbben, fektetett szegélykövekkel megoldható. A beton elemeket zsákos betonba fektetve stabilan vízszintbe lehet állítani. Itt is érvényes, hogy a párnafák felfekvési távolsága maximum 50cm lehet. Amennyiben nem akarunk vagy nincs lehetőség szegélykő lerakására, a wpc burkolat párnafái a kavicsolt felületre is lefektethetők, így azonban nagyobb kihívást jelent a szint tartása, illetve, hogy szerelés közben ne mozogjanak a párnafák. Ezt egy ideiglenes keresztirányú pl tetőléc rárögzítésével megoldható. A wpc burkolat kívánt szintbe való beállításához szakszerű megoldás lehet a szintező lábak használata, azonban ez egy költséges megoldás.

WPC Korlát

Teraszburkolatok Hosszbordás vagy famintás felületű burkolatok teraszok, medencék, kerti pavilonok,...

tovább

WPC Győr

WPC szerelés, szállítás Győr és környékén WPC Teraszburkolat Premium Classic...

tovább

wpc

WPC 10.900 Ft/szál Simple WPC kerítéselem 580cm hosszú szálméretben, sötétbarna,...

tovább