WPC1

Hosszbordás vagy famintás felületű burkolatok teraszok, medencék, kerti pavilonok, tribünök burkolásához, falburkolatok készítéséhez többféle színben.

Hagyományos fa kerítést kiváltó, kamrás szerkezetű kerítésléc. Acélszerkezetre vagy WPC oszlopba szerelhető kivitelben, három féle színben, 580cm-es szálhosszúságban.

Könnyen szerelhető falburkolati rendszer rejtett rögzítéssel, modern megjelenésű falburkolati elemekkel, komplett rendszerben.

WPC Kerítés szerelése pillérek közé.

Az alábbi példán egy pillérek közti, vízszintesen, hézagokkal szerelt wpc kerítés kiépítését mutatjuk be.

Az elképzelés szerint 250-260cm széles és 100cm magas mezőbe kell a wpc kerítéselemeket szerelni. Az igény szerint ne legyen zárt rendszer, azaz a kerítéselemek között legyen hézag. Az adott geometriába ezek szerint 5 kerítéselemet célszerű elhelyezni 4 hézaggal, alul-felül kb 2-3 cm-re a fedkőtől. Az 5 kerítéselem 70cm, a 4 hézag közte 5cm-es mérettel összesen 90cm-t ad ki. A fedkő és az alsó-felső hézaggal jön ki a 100cm-es teljes magasság.

Szerelési anyagok

Acél U profilra van szükség 25/25/2mm-es méretben azaz a keresztmetszetet 25/25mm és a falvastagság 2mm. A profil belmérete 21mm. A porfestés után a wpc kerítés pont belepasszol. Az U profilokra a lakatos füleket szerelt, amit hatlapfejű betoncsavarral lehet rögzíteni.

Szükség van köztes támaszra, ami egy 20/50-es zártszelvény, amire egy talp lett ráhegesztve. A talpon keresztül két darab 130mm-es alapcsavarral lett rögzítve. A lényeg, hogy a rögzítőelem érjen túl a fedlap vastagságán és az alatta levő kibetonozott blokkokba rögzüljön.

A wpc kerítés hézagait képző távtartók a vágási hulladékként leeső darabokból vágjuk méretre. A rögzítésüket tömítő-ragasztóanyaggal célszerű megoldani.

 

wpc-keritesmezok
wpc-kerites-u-profil

Kerítés szerelése

Mivel a pillér fedkövek a wpc kerítés szerelés előtt felkerültek, a kerítéselemeket csak bebillentve lehet beszerelni. Be kell helyezni mind az öt kerítéselemet. Az elemeket megemelve a távtartókat be kell helyezni az U profilba. A kerítéselemeket úgy kell elhelyezni, hogy a jobb és bal oldalon is maradjon a végén hézag a hőtágulás miatt. 

A 250-260cm-es szélesség túl nagy ezért szükséges a középre szerelt talpas zártszelvényre. A kerítéselemet középen egy helyen elég a zártszelvényhez rögzíteni, ezzel meg lehet akadályozni a kilengést vagy a napsütés hatására történő felmelegedés eredményezte kihasasodást.

wpc-kerites-tavtarto
wpc-kerites-merevito-zartszelveny

WPC Korlát

Teraszburkolatok Hosszbordás vagy famintás felületű burkolatok teraszok, medencék, kerti pavilonok,...

tovább

WPC Győr

WPC szerelés, szállítás Győr és környékén WPC Teraszburkolat Premium Classic...

tovább

wpc

WPC 10.900 Ft/szál Simple WPC kerítéselem 580cm hosszú szálméretben, sötétbarna,...

tovább