WPC1

A legkedvezőbb árú WPC teraszburkolat

WPC Teraszburkolat

Premium Classic WPC burkolat 18.400 Ft/m2 egységáron

Tovább a burkolatokhoz

Simple WPC kerítés

14/200mm keresztmetszetű Simple kerítéselem 580cm-es szálméretben 12.900 Ft/m2 áron.

Tovább a kerítésekhez

Simple wpc kerítés

A Simple típusú wpc kerítéselem leginkább a hagyományos kerítéslécet hivatott kiváltani. A fa kerítéslécek leggyakrabban acél szögvasra vagy zártszervényre kerültek fel kapupánt csavaros rögzítéssel. A régi, tönkrement deszkákat akár a meglévő rögzítési pontokat megtartva lehet lecserélni a wpc kerítéselemekre.

A Simple kerítéselemek a kamrás kiképzésének köszönhetően könnyebb szerkezetek. Új kerítés építése esetén ezért nem indokolt a kapupánt csavar, elég a rozsdamentes, önmetsző csavaros is. 

Kerítéselemek szerelése

A wpc kerítéselemet szerelhetjük vízszintesen illetve függőlegesen is. Vízszintes elemkiosztás esetén figyelni kell arra, hogy 140-150 cm -nél ne legyen nagyobb szabad fesztáv, mert könnyű szerkezete miatt az elem kilenghet. Javasolt egy zártszelvény rögzítése a kerítés, térdfal alapszerkezetéhez és ehhez már fixálható a kerítéselem.

Akár vízszintes, akár függőleges kiosztást tervezünk, a hőtágulásról nem szabad elfedkezni. Egy 140-150cm hosszú kerítéselem hossza a téli-nyári állapotában 4-5mm-t is változhat. Ezért a csavarok furatait a wpc kerítéselemben csavar átmérőjénél nagyobbra kell fúrni, esetleg hosszirányban “oválosítani”. Függőleges elrendezés esetén a hőmozgás miatt 1-2 mm “fogasság” alakulhat ki a kerítésmező tetején, ezért célszerű egy sarokélzáróval lezárni.

Simple wpc kerítés

Simple wpc kerítéselemet wpc kerítésoszlopba is lehet rögzíteni. Amennyiben réseket szeretnénk hagyni a kerítéselemek közt, akkor egy saját anyagából leszabott darabot, vagy a burkolati rendszerben használt rögzítőklipszet kell rögzíteni a kerítésoszlopban távtartóként. Az elemek hozzának leszabásánál a hőtágulásra szintén számítani kell. Erre a legegyszerűbb módszer a szálvégekre ragasztott duzzadószalag. Ez kellően rugalmas, hogy a hőtágulást felvegye, viszont a vízszintes “lötyögést” megakadályozza.

wpc kerítéselem
wpc zárt kerítésrendszer szerelése

Zárt wpc kerítésrendszer

A rendszer elemei a nut/féderes kerítésléc, a kerítésoszlop, a zárókupak az indító és a záró profil. A kerítésoszlop nem önhordó. Ha pillérek közé kerül a kerítés, akkor a wpc oszlop a pillérhez dübellel vagy tokrögzítő csavarral fixálható. Más esetben a wpc oszlop 40/40-es zártszelvényre húzható rá. A zártszelvény előre bebetonozható a kerítés alaptestébe vagy tapra hegesztve ledübelezhető. 

A n/f kerítéselemek becsúsztatása előtt egy kezdő alumínium profilt kell az oszlopba rögzíteni. Erre a legjobb megoldás egy 20mm széles sarokpánt alkalmazása. A kezdőprofil után a méretreszabott kerítéselemeket egymásra kell csúsztatni, hogy megfelelően összezárjanak, gumikalapáccsal meg kell ütögetni. A záróprofilt szintén pár kalapácsütéssel a helyére lehet pattintani. Az oszlopra a zárókupakot egy színtelen ragasztóval célszerű rögzíteni. Itt is érvényes, hogy 140-150cm-nél nagyobb mezőt középen rögzíteni kell, illetve a wpc elemek leszabásánál a hőtágulásra is tekintettel kell lenni.

WPC Korlát

Teraszburkolatok Hosszbordás vagy famintás felületű burkolatok teraszok, medencék, kerti pavilonok,...

tovább

WPC Győr

WPC szerelés, szállítás Győr és környékén WPC Teraszburkolat Premium Classic...

tovább

wpc

WPC 10.900 Ft/szál Simple WPC kerítéselem 580cm hosszú szálméretben, sötétbarna,...

tovább