WPC1

WPC kerítések

Simple - kerítésdeszka helyett

sötétszürke wpc kerítéselem

Téglaalap keresztmetszetű, kamrás kerítéselem

Kerítésnek, korlátnak

Hagyományos deszkázat kiváltására hivatott kerítéselem. Nem kell két-három évente festeni, minimális karbantartással megőrzi megjelenését, funkcióját.

580x14x2 cm-es szál ára:

14.900 Ft

2.570 Ft/m

Szerelés, kivitelezés:

Budapest, Pest megye, Győr-Moson-Sopron megye​. Munkától függően észak-nyugat Dunántúl

Sötétbarna famintás

Sötétszürke famintás

Világos tölgy famintás

Sötétbarna sima

Sötétszürke sima

Világos tölgy sima

Element - zárt kerítésrendszer

element-zart-wpc-kerites-szakasz

Nut/féderes, egymásba záródó kerítéselemek

Belátásgátló kerítés

Gyári kerítésoszlopba csúsztatható kerítéselemekkel teljes zárt mező építhető, látszó csavarok nélküli rögzítéssel.

12 sor kerítéselemmel

Tájékoztató ár (!)

2 méter magas, 580cm széles mezők esetén átlagos ár:

20.000 Ft/m2

Színválaszték

Sötétszürke

Sötétbarna

Sötétbarna

világosszürke zárt kerítéselem

Kialakítási lehetőségek

Egy wpc kerítés kialakítására esztétikai igény szerint többféle lehetőség adódik. Alapvetően két típus elérhető, az egyik a nútolt, a másik a téglaalap keresztmetszetű. A nútoltból zárt, belátást gátló felület hozható létre, a téglaalap keresztmetszetű típusból pedig hézagos kialakítás, akár vízszintes vagy függőleges kiosztással, vagy akár átlapolva szintén zárt wpc kerítés alakítható ki.

Zárt, belátás mentes felület

A nut-féderes kialakításból eredően az elemek esztétikusan, látható csavar rögzítése nélkül egymásba csúsztathatók, merev falszerű felületet létrehozva. A wpc kerítés alapvetően kerítésoszlopból és a nútolt kerítéselemekből áll. 

A rendszer állékonyságához fogadószerkezet szükséges. Ez legalább néhány pontszerű betonalap kell hogy legyen, de lehet egy beton kerítéslábazat vagy egy sávalap is. A betonszerkezet mérete legalább akkora legyen, hogy egy talpas zártszelvényt (40/40mm-es zártszelvény cca 120/120mm-es talppal) le lehessen rögzíteni. Alapcsavarral vagy beütős dübellel. Előnyösebb megoldás, ha a zártszelvényt az adott alaptestbe bele lehet betonozni.

Ezután nincs más teendő, mint a wpc kerítésoszlopot a zártszelvényre ráhúzni. A wpc kerítés szereléséhez első lépésként az indítóprofilt kell rögzíteni a kerítéselemhez. Ezt egy távtartóval vagy egy sarokvassal a legegyszerűbb megoldani. Ezután annyi a feladatunk, hogy a nútolt elemeket egymás után az oszlop résbe becsúsztatva felépítsük a kerítés falat. Legvégül a záróprofilt és a kerítéskupakot felragasztjuk.

wpc-korlat-acelszerkezeten

Hézagos kialakítás

Ha nem szeretnénk látszó csavarokat, akkor az előző eljárást kell részben alkalmazni wpc kerítés esetén, azaz WPC oszlopokat kell telepíteni. A nútolt elemek helyett azonban a téglaalap keresztmetszetű wpc kerítés elemeket csúsztatjuk be. A köztes hézagokat pedig távtartókkal alakíthatjuk ki. A wpc kerítés kombinálható épített zsalublokk pillérekkel is. Ebben az esetben a kerítéselemek kerülhetnek acélvázra, látszó csavarokkal, vagy látszó csavarok nélkül wpc kerítésoszlopokba, amiket nem kell feltétlenül zártszelvénybe csúsztatni, hanem közvetlenül az oszlopokat az épített pillérekhez is lehet rögzíteni. Szintén elkerülhetjük a csavarokat, ha a pillérekre 25/25/2 -es “U” profilokat szerelünk fel, amibe hasonlóképpen becsúsztathatjuk a kerítéselemeket. Az acélprofilt a kerítéselem színére lehet porfestetni.

wpc-kerites-u-profilban

Vízszintes vagy függőleges szálirányú, hézaggal szerelt wpc kerítés

Acélvázra kerülő wpc kerítés 

Ez a leggyakoribb megoldás. A szerelés a normál kerítésdeszkához hasonlóképpen zajlik kapupánt vagy önmetsző opelcsavar segítségével. A hézagok mérete szabadon megválasztható, a szerelési irány úgyszintén, fantáziától függően, akár átlósan is. Ugyanez a megoldás használható kapuk, bejárók esetében is. 

wpc kerítés karbantartása

A fa kerítéssel szemben nem igényel különleges állagvédelmet. Nincs szükség két-három évente csiszolásra, festésre, lakkozásra. Az egyetlen dolog, amit érdemes évente megtenni, az az impregnáló szerrel való kezelés. Ez egy esztétikai védelmet ad a szerkezetnek. A csapadék könnyebben lepereg, ezáltal a por sem ül meg rajta olyan könnyen. Amennyiben élénkebb színt szeretnénk adni a wpc kerítésnek, akkor az ápolóolaj használata javallott.

Szerelés, kivitelezés:

Budapest, Pest megye, Győr-Moson-Sopron megye​. Munkától függően észak-nyugat Dunántúl