WPC1

Hosszbordás vagy famintás felületű burkolatok teraszok, medencék, kerti pavilonok, tribünök burkolásához, falburkolatok készítéséhez többféle színben.

Hagyományos fa kerítést kiváltó, kamrás szerkezetű kerítésléc. Acélszerkezetre vagy WPC oszlopba szerelhető kivitelben, három féle színben, 580cm-es szálhosszúságban.

Könnyen szerelhető falburkolati rendszer rejtett rögzítéssel, modern megjelenésű falburkolati elemekkel, komplett rendszerben.

WPC Korlát

Teraszburkolatok Hosszbordás vagy famintás felületű burkolatok teraszok, medencék, kerti pavilonok,...

tovább...

WPC Győr

WPC szerelés, szállítás Győr és környékén WPC Teraszburkolat Premium Classic...

tovább...

wpc

WPC 10.900 Ft/szál Simple WPC kerítéselem 580cm hosszú szálméretben, sötétbarna,...

tovább...

WPC korlát szerelése

A wpc korlát és kerítés kialakítása, szerelése nagyban hasonlít egymásra. Korlát esetén szükség van valamilyen megtámasztó szerkezetre és kerítéselemekre. A megtámasztó szerkezetre leginkább valamilyen acél tartót, talpas zártszelvényt használunk. A zártszelvény kialakítása lehet egyszerű talpas zártszelvény vagy “L” alakú talpas zártszelvény. Az előbbi hátránya, hogy a járólapra kell rögzíteni, ennek lehetséges következménye, hogy a járólap megreped, vagy a furatokon keresztül csapadékvíz szivárog be, ami a homlokzati felületen akar távozni, ledobva a homlokzati vakolatot. Jobb megoldás wpc korlát esetén a homlokzati rögzítés. Síkban kijjebb kerül a wpc korlát, viszont az előbbi hibákat elkerülhetjük.

wpc-korlat-konzol
wpc korlát homlokzati rögzítéssel

Szerelés

A talpas zártszelvényt legstabilabban menetesszárral rögzíthetjük. Amennyiben lábazati szigetelésen keresztül kell rögzíteni, távtartót kell alkalmazni, ami lehet egy csődarab, vagy egy-két anyacsavar. A wpc korlát talp nem nyomja be a szigetelést. A zártszelvényeket maximum 150cm-es távolságokkal szabad elhelyezni, de a 120-130cm-es közök az ideálisak. Egy korlát általában 90-100cm magas, így a wpc korlát elemek célszerűen 5 sorban 5-6cm hézaggal szerelendők. Egy teraszra általában hosszabb elemek kerülnek felszerelésre, ezért a hőtágulásra is figyelni kell. Azaz egy pl egy teljes wpc korlát  szál, azaz 5,8m hosszú korlát esetében 5 zártszelvényre van legalább szükség. A rögzítésnél a középső zártszelvényhez fixen kell csavarozni, a két jobb és bal oldali esetében azomban a furatot oválosítani kell az Opelcsavar mellett. Az Opelcsavart csak a wpc korlát szintjéig szabad meghúzni, hogy a hőmozgást biztosítsuk. 

terasz wpc korlát