WPC1

WPC

10.900 Ft/szál
Simple WPC kerítéselem
580cm hosszú szálméretben, sötétbarna, sötétszürke, világostölgy színben
15.900 Ft/m2
Premium Classic teraszburkolat
Premium Classic hosszbordás WPC teraszburkolati rendszer nyolc féle színben.

Milyen anyag a wpc?

Három fő összetevője a fa, bambuszrost és a műanyag, illetve ezt a granulátumot összefogó kötőanyag. A műanyag teszi az anyagot ellenállóvá a környezeti hatásokkal szemben, a bambusz és farost pedig rugalmassá. Építőipari felhasználása szálas anyagok formájában történik. Keresztmetszeti kialakítása általában kamrás szerkezetű, könnyített anyag, de létezik belőle tömör keresztmetszetű is. A kamrás szerkezetű elemek előnye a könnyű súlya, rugalmassága és a kisebb anyagfelhasználás végett az ára. A megmunkálása, darabolása is könnyebb, mint a tömör szerkezetű típus esetében

Az elemek felülete

A wpc elemek alapvető felhasználási célja a fa burkolatok, burkolóelemek, kerítéselemek kiváltása. Ezért kialakításában a fa pallók tulajdonságait utánozza. Színeiben a jellemző fa lazúr és pác színekre emlékeztet. Struktúrájában lehet sima felületű, famintás vagy akár fa struktúrált, dombor felüleltű.

Wpc Burkolat

A legegyszerűbb felületi kialakítása a hosszbordás/hosszrovátkolt felület. Ez egy hagyományos, fa burkolatoknál már bevált struktúra, a hosszirányú vájatok elvezetik a felületről a nedvességet, ezzel csökkentve a csúszásveszélyt. Ha a természetközeli megjelenés a cél, akkor a fa struktúrált felület is elérhető. A dombor felület kialakítása általában magasabb árral, de kreatívabb megjelenéssel párosul.

Wpc Kerítés

A kerítéseknél a dombor famintás megjelenés nem terjedt el, a sima felület és a faerezetes felület vált sztenderddé. Színekben pedig az általános sötétbarna, sötétszürke. Sokkal fontosabb a nagy szálhosszúság, amit kisebb vágási veszteséggel lehet méretre szabni.

Wpc szerelés

Akár burkolatot, akár kerítést szerelünk, a kamrás szerkezetből eredő nagyobb hajlékonyság gyakoribb merevítést igényel. Mindaddig, amíg egy fa burkolatnál 50-60cm-es alátámasztási közök is megengedettek, kompozit anyag esetében 30-35 cm-es fesztáv felett a szálak látványosan behajlanak. Kerítés esetében is hasonló a szerelési irányelv, egy kerítésszálat 140-150 cm-enként rögzítési lehetőséget kell biztosítani.

WPC Korlát

Teraszburkolatok Hosszbordás vagy famintás felületű burkolatok teraszok, medencék, kerti pavilonok,...

tovább

WPC Győr

WPC szerelés, szállítás Győr és környékén WPC Teraszburkolat Premium Classic...

tovább

wpc

WPC 10.900 Ft/szál Simple WPC kerítéselem 580cm hosszú szálméretben, sötétbarna,...

tovább